Algeria on mielenkiintoinen bisnesmahdollisuus myös suomalaisille

AlgeriaÖljy- ja kaasumahti Algeria kehittyy huimaa vauhtia tarjoten samalla runsaasti erilaisia liikemahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille. Toisaalta Algeria on yrityskenttänä haastava, mutta taas toisaalta Algeriassa onnistuneet ulkomaalaiset yritykset ovat tahkonneet hyviä tuloksia!

Miksi juuri Algeria?

Miksi juuri Algeria on nostettu yhdeksi kiinnostavimmista kehittyvien maiden markkinoista? Ensinnäkin Algeria on lähes velaton maa, jossa tuotetaan runsaasti kaasua ja maaöljyä. Vaikka öljyn hinta onkin laskenut, on Algeria tästä huolimatta pärjännyt suhteellisen hyvin. Tällä hetkellä maassa puhutaan paljon siitä, että maan talouselämää tulee monipuolistaa. Tuotteiden kotimaantuotantoa on pyritty kehittämään ja monipuolistamaan ja entistä enemmän tuotteita valmistetaankin Algeriassa.

Algeria kehittyy parhaillaan monin eri tavoin, mikä tarjoaa runsaasti erilaisia bisnesmahdollisuuksia. Maan koulutusta ollaan kehittämässä ja monin paikoin tuntuu aivan siltä kuin Algeria olisi yhtä suurta rakennustyömaata. Uusia asuntoja rakennetaan runsaasti, minkä lisäksi maahan ollaan rakentamassa erästä maailman suurimmista moskeijoista sekä runsaasti esimerkiksi puistoja ja muita virkistysalueita. Aurinkovoima on Algerian eräs myyntivaltti, joka on jo huomattu monessa maassa – Saharassa riittää tilaa aurinkovoimaloille ja Algeriassa riittää aurinkoisia päiviä!

Potentiaalisia aloja on runsaasti

Algeria tarjoaa potentiaalisia mahdollisuuksia kovin monenlaisten alojen toimijoille. Edellä mainittu aurinkoenergia on yksi merkittävimmistä aloista, mutta myös maan koulutus ja terveydenhuolto ovat kehittymässä ja kaipaavat kehittämistä. Algeriassa on alettu siirtyä niin sanotuista köyhien maiden sairauksista niin sanottuihin rikkaiden maiden sairauksiin, mikä on tuonut mukanaan esimerkiksi syövän ja diabeteksen lisääntymisen. Suomessa nämä samat sairaudet ovat olleet vitsauksina jo pidemmän aikaa, minkä vuoksi meiltä löytyy osaamista, jolle voisi olla käyttöä myös Algeriassa.

Algeriassa Suomi tunnetaan koulutuksen huippumaana, minkä vuoksi koulutuksestamme saattaisi hyvinkin löytyä komponentteja, joita voisi hyödyntää kehittyvässä Algeriassa. Samoin suomalaista osaamista voitaisiin hyvinkin hyödyntää maan rakennus- ja satamateollisuuden parissa. Algeria tarjoaakin mahdollisuuksia monen alan osaajille.

Millaisia vaikeuksia liittyy Algeriaan investoimiseen?

Vaikka Algeria onkin erittäin mielenkiintoinen yhteistyökumppani, ei sinne sijoittaminen ole välttämättä kovin helppoa. Toiminta on usein kovin byrokraattista ja korruptiotakin esiintyy jonkin verran – tosin Algeria ei välttämättä tilastojen valossa ole aivan niin korruptoitunut maa kuin kenties voisi luulla, vaan se on pärjännyt joissakin korruptioon liittyvissä vertailuissa yllättävänkin hyvin.

Asioiden hoitaminen saattaa kuitenkin vaatia maassa aikaa sekä kärsivällisyyttä ja tavat saattavat poiketa suomalaisista yllättävänkin paljon. Maassa onkin tärkeää huolehtia siitä, että uudella yrittäjällä on käytössään luotettava ja asiantunteva paikallinen kontakti. Jos ulkomaalainen yritys sijoittaa Algeriaan, on paikallisen toimijan kanssa tehtävä yhteistyö välttämätöntä. On tärkeää tietää, mihin on ryhtymässä, jos aikoo sijoittaa Algeriaan ja toimia Algeriassa itsenäisenä toimijana!

Suomalais-algerialainen menestystarina

Vaikka Algeriaan sijoittaminen saattaakin tuntua pelottavan vaikealta, on maassa kuitenkin saavutettu oikea menestystarina suomalaisten ja algerialaisten yhteistyön tuloksena. Tämä menestystarina on Sampo-Rosenlewin leikkuupuimuritehdas, jonka perustaminen on saanut Algeriassa aikaan suurta huomiota sekä menestystä. Tehtaan onnistunut toiminta sekä leikkuupuimureiden laadukkuus ovat toimineet Suomen lippulaivana ja tätä hyvää mainetta kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi siinä vaiheessa, jos tuntuu, ettei pientä Suomea kovin hyvin tunneta Algerian markkinoilla ja että suomalaiset jäävät tarjouskilpailuissa helposti tunnetumpien maiden, kuten Ranskan, Espanjan, Saksan ja Amerikan jalkoihin.

Millaisia ominaisuuksia Algeriassa toimiminen vaatii?

Algeriassa toimiminen vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Kaikki asiat eivät välttämättä tapahdu kovin nopeasti, mutta kun asioita alkaa tapahtua, niitä voikin tapahtua yllättävän nopeaan tahtiin. Algeriassa toimiminen vaatii myös tietämystä maan kulttuurista sekä tavoista. Kaikista tärkeintä onkin löytää maasta luotettava paikallinen yhteistyökumppani.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website