Mikä ihmeen bitcoin?

What a miracle BitcoinOlet ehkä saattanut kuulla puhuttavan bitcoineista, muttet välttämättä tiedä, mitä termillä tarkoitetaan. Ei hätää, kerron tässä jutussa, mitä bitcoinit ovat ja miten ne voivat auttaa sinua luomaan taloutesi hallinnasta entistä tehokkaampaa ja näppärämpää.

Bitcoinit ovat digitaalista valuuttaa

Nykyisin monet palvelut toimivat verkossa eikä olekaan ihme, että erilaiset digitaaliset palvelut ovat erityisen suosittuja näppäryytensä ja helpon saatavuutensa ansiosta. Bitcoineja voidaankin kuvata parhaiten sanomalla niiden olevan digitaalista valuuttaa. Niitä voidaan kutsua myös tulevaisuuden rahaksi. Maksutapahtumien siirtyessä yhä enenevässä määrin verkkoon ei olekaan ihme, että on alettu luoda myös digitaalista valuuttaa.

Aivan uusi juttu bitcoin ei ole, koska se syntyi jo vuonna 2009. Sen ehdottomia hyvä puolia on se, ettei bitcoinia voi väärentää eikä sen käyttöön tarvita lainkaan pankkia. Pankkien lisäksi myöskään valtioita ei tarvita käytettäessä bitcoineja, joten bitcoin sopii valuutaksi riippumatta asuinmaastasi.

Miksi bitcoin luotiin?

Tämän valuutan käyttäminen on erityisen helppoa. Maksutapahtumaa voidaan bitcoineja käytettäessä verrata sähköpostin lähettämiseen. Identiteettivarkauden riski jää täysin pois käytettäessä bitcoineja maksuvaluuttana, minkä lisäksi niiden käyttäminen auttaa säästämään rahaa. Säästöä syntyy, koska tässä talousmuodossa on pyritty minimoimaan välikädet.

Jos toimit kauppiaana, hyödyt bitcoinien käyttämisestä monin eri tavoin. Huijaamisesta tulee vaikeaa sen vuoksi, ettei rahasiirtoja voi peruuttaa. Käsittelykulut pienenevät samalla. Näiden positiivisten vaikutusten ansiosta voit alentaa liikkeesi hintoja, mikä auttaa sinua saamaan lisää asiakkaita.

Kenties tärkein hyöty on kuitenkin rahan helppo siirrettävyys; rahaa voi siirtää ympäri maailmaa ilman rajoituksia. Rahansiirroista tulee näin nopeita sekä helppoja. Globaalisti hyväksytty valuutta on käypä valuutta ympäri maailman!

Kuluttajan kannalta bitcoin tuo monia uusia mahdollisuuksia oman talouden hallintaan. Ensinnäkin on tärkeää tietää, ettei bitcoin-tilejä voi jäädyttää. Pankkitilien osalta tilanne on aivan eri – aivan kuten luottokorttien sekä PayPal-tilienkin. Myöskään bitcoinin arvo ei heikkene samalla tavalla kuin tavallisten rahojen arvo saattaa heiketä. Niitä ei nimittäin voi luoda lisää tyhjästä, vaan niiden määrä on rajallinen. Tämän ansiosta niiden arvo tullee säilymään hyvin. Tällä hetkellä niiden arvo on myös noussut voimakkaasti.

Miten bitcoin-rahajärjestelmä toimii?

Kyseistä rahajärjestelmää voidaan kutsua hajautetuksi rahajärjestelmäksi. Valuutan on kehittänyt avoin yhteisö, eikä sen takaa löydy yksittäistä yritystä; valuuttaa pyritään kehittämään yhteisvoimin. Monia muitakin hyviä ideoita on saatu aikaan avoimen yhteisön toimesta, joten miksipä ei myös uutta valuuttaa?

Bitcoineja varten on luotu myös aivan oma, niitä koskeva kirjanpito. Myöskään tämä kirjanpito ei ole minkään yksittäisen tahon hallinnassa. Usein bitcoinien yhteydessä puhutaan louhinnasta, mikä saattaa hämmentää valuutasta kiinnostuneita lukijoita, joilla ei ole siitä vielä paljoakaan tietoa. Tällä termillä tarkoitetaan yksinkertaisesti valuuttaverkon ylläpitoa.

Miten sitten bitcoineja voi käyttää kaikista helpoiten? Aivan ensimmäiseksi kannattaa ladata omalle tietokoneelle tai kännykälle tätä käyttötarkoitusta varten luotu lompakko. Tämän Bitcoin-lompakon avulla voit sekä vastaanottaa että lähettää valuuttaa. Voit käyttää bitcoineja myös sijoittamiseen. Sijoitustoimintaa varten on luotu aivan omia palveluita sekä aloitusoppaita, jotka tarjoavat runsaasti tietoa bitcoineilla sijoittamiseen.

Maltti on valttia

Myös bitcoineilla maksettaessa on tärkeää tutusta aiheeseen huolellisesti ennen aloittamista – maltti on siis valttia tässäkin asiassa. Parhaimmillaan bitcoin tuo omaan taloudenpitoosi aivan uudenlaista vapautta sekä aivan uudenlaisia keinoja hallita omaa talouttasi, mutta ellet ole tutustunut asioihin etukäteen riittävällä intensiteetillä, voit kaatua aloittelijan sudenkuoppiin. Kannattaakin siis tutustua huolella etukäteen tähän virtuaaliseen valuuttaan. Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa pohtia, aiotko käyttää bitcoineja etupäässä sijoittamiseen vai maksamiseen ja lähteä etsimään lisätietoja tämän pohjalta.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website