Nettiyrittäjyydestä

online entrepreneurshipMoni haaveilee pääsevänsä irti oravanpyörästä. Näihin haaveisiin saattaa liittyä mielikuva elämästä, jonka rahoittamiseksi voisi tehdä muutaman tunnin töitä silloin tällöin vaikkapa uima-altaalta käsin. Onko tämä aivan utopistinen haave? Vai olisiko tällaisissa haaveissa mahdollisuuksia aivan konkreettiseen toteutukseen?

Monissa maissa elinkustannukset ovat huomattavasti kotimaata edullisemmat

Monissa maissa voi elää huomattavasti Suomea edullisemmin edullisten elinkustannusten ansiosta. Lisäksi nämä maat saattavat houkutella monien muidenkin syiden vuoksi. Niiden ilmasto saattaa olla kotimaan vastaavaa aurinkoisempi ja elämäntyyli muutenkin leppoisampi. Nettiyrittäjyydestä haaveilevalle ne saattavat tarjota mahdollisuuden hypätä ulos oravanpyörästä ja tehdä työtä satunnaisesti – vaikkapa sieltä uima-altaan reunalta käsin.

Miten nettityötä voi löytää?

Netistä löytyy useita nettityötä välittäviä portaalin tavoin toimivia sivustoja. Luo itsellesi profiili yhteen tai kahteen tällaiseen sivustoon. Käytä riittävästi aikaa oman profiilin luomiseen, jotta siitä tulee edustava. Kerro potentiaalisille työnantajille työkokemuksestasi ja koulutuksestasi. Voit kertoa myös muista positiivisista ominaisuuksistasi. Ota itsestäsi edustava profiilikuva ja liitä se profiiliisi. Ole aktiivinen työnhakija! Alussa työn löytäminen voi olla vaikeaa, mutta kun alat saada positiivista palautetta, alat yleensä saada myös suoria työtarjouksia.

Mieti millaista työtä voisit netissä tehdä. Osaatko esimerkiksi kääntää hyvin? Tai oletko luova kirjoittaja, jolta juttua syntyy erittäin nopeasti? Tai haluaisitko kenties korjata ja oikolukea toisten tekstejä tai myydä laadukkaita, itse otettuja valokuvia mielenkiintoisista kohteista? Mahdollisuuksia on monia. Käytä luovuuttasi miettiessäsi niitä palveluja, joita voit netin kautta tarjota! Toisinaan myös omalta työpaikalta saattaa löytyä mahdollisuus tehdä etätöitä.

Mitkä ovat nettityön positiiviset puolet?

Netissä tehtävä työ on ajasta ja paikasta riippumatonta työtä, jota voit periaatteesta tehdä vaikka uima-altaan reunalta tai palmun alta käsin. Tarvitset ainoastaan koneen ja toimivan nettiyhteyden. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella elämääsi huomattavasti vapaammin kuin työ, jonka työajat ovat joustamattomat ja jota tehdään kahdeksasta neljään viitenä päivänä viikossa.

Millaisia ominaisuuksia nettityö vaatii tekijältään?

Ensinnäkin netissä tehtävä työ vaatii oma-aloitteisuutta. SInun tulee etsiä työt itse minkä lisäksi sinun on kyettävä tekemään ne melko itsenäisesti. Työpaikan tuki puuttuu tässä tilanteessa. Toisille se sopii, mutta toisille taas ei. Riippuu hyvin pitkälti omasta luonteestasi, kuinka hyvin nettityö sopii juuri sinulle ja alatko kaivata hyvin pian työyhteisön tukea sekä päivittäistä seuraa.

Toisinaan nettityön vitsauksena saattavat olla suhteellisen huonot korvaukset työn määrään nähden. Tästä syystä ei kannatakaan suostua mihin tahansa diiliin! Hyviä diilejä on kyllä olemassa hyville tekijöille, mutta ennen tällaisten diilien saamista sinun on tietysti vakuutettava työnantajat siitä, että olet näiden diilien arvoinen!

Tee unelmistasi totta

Vaikka työn tekeminen uima-altaan reunalta käsin saattaakin tuntua utopistiselta vaihtoehdolta, ei se ole suinkaan mahdotonta. Alkuun se saattaa vaatia jonkin verran asiaan perehtymistä ja vaivannäköä, mutta voi onnistuessaan olla oivallinen vaihtoehto tehdä omasta elämästä entistä mielekkäämpää. Kannattaa suunnitella irtiottoa mahdollisimman huollisesti ennen varsinaista irtiottoa ja vaikkapa kokeilla netin kautta työskentelyä ennen kuin heittäytyy täysin nettiyrittäjäksi.

Lähipiirini otannan perusteella sanoisin, että netti työllistää yhä useampia ja että tämä työllistymisväylä on itse asiassa entistä trendikkäämpi. Työskentelen itsekin netin kautta ja voin suositella tätä tapaa kaikille omaehtoisille henkilöille, jotka haluavat ottaa elämästään aikaisempaa enemmän irti aikaisempaa vapaamman työskentelyrytmin ansiosta. Olen itse onnistunut noin vuodessa luomaan itselleni työnantajaverkoston, joka tarjoaa minulle enemmän työtä kuin haluan tehdä. Valitsen näistä töistä itseäni eniten kiinnostavat ja teen töitä juuri sen verran kuin kulloinkin tuntuu hyvältä keskittyen siihen tärkeimpään eli elämiseen.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website